Producenci

VIVO ZAKWASKA IMU DO JOGURTU PROBIOTYCZNEGO 1 SZT

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Składniki: Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis.

Zakwaska Imu-Jogurt to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis (2 szczepy) oraz Lactobacillus acidophilus (2 szczepy). Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków. Domowy jogurt uzyskany z Zakwaski cechuje się maksymalną świeżością. Warto wprowadzić go do diety codziennej zarówno dzieci (od 6 miesiąca życia), młodzieży jak i dorosłych.

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g

Mleko. Polecamy mleko o zawartości 3,2 proc. tłuszczu, pasteryzowane lub mikrofiltrowane (nie wykorzystuj mleka z bliskim terminem przydatności do spożycia). Mleko UHT nie jest polecane ale można je stosować. W przypadku mleka tzw. prosto od krowy, należy je bezwzględnie zagotować.

Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu przygotowanego wg instrukcji na bazie mleka o zawartości 2% tłuszczu

Wartość energetyczna 242kJ/58kcal

Tłuszcz 2,0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g

węglowodany 5,9g

w tym cukry 5,6 g

białko 4 g

sól 0,13 g

Dystrybutor: Gama-tech Leszek Marek Krześniak

Opakowanie zawiera 1 fiolkę bakterii

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl