VIVO ZAKWASKA DO JOGURTU PROBIO 1 SZT
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Składniki: Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.
masa netto: 1 fiolki = 1 g
Specjalnie dobrane proporcje laktobakterii i bifidobakterii, podobnie jak zwiększona ilość kultur w starterze, wyróżnia PROBIO JOGURT. Uzyskany jogurt zawiera duże stężenie aktywnych kultur bakterii
Należy przechowywać w temp +2 do +8 st. Możliwy okres transportu w temp do +30 st C do 10 dni. Fiolka przeznaczona do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.
Wartość energetyczna w 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie mleka o zawartości tłuszczu 2%
Wartość energetyczna 242kJ/58kcal
Tłuszcz 2,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
węglowodany 5,9 g
w tym cukry 5,6 g
białko 4,0 g
sól 0,13 g
Dystrybutor: Gama-tech Leszek Marek Krześniak, Wojciechowskiego 39/39 02-495 Warszawa