
FRUPP BATON OWOCOWY WIŚNIA CELIKO BEZGLUTENOWY
towar niedostępny

Opis
Baton wiśniowy Frupp zawiera 6% błonnika.
Nie zawiera tłuszczu i soli.
Wartość energetyczna porcji to 35 kcal
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy.
Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i niewielką ilość witamin z grupy B.
Znajduje się w nich sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanów. Bioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu, pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych.
Składniki: wiśnie (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.
- Wartość odżywcza, w 100 g, w 1 porcji (10 g), % RWS* w 1 porcji (10 g)
- Wartość energetyczna:, 1503 kJ / 354 kcal, 150 kJ / 35 kcal, 2%
- Tłuszcz:, 0 g, 0 g, 0%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0 g, 0 g, 0%
- Węglowodany:, 83 g, 8,3 g, 3%
- w tym cukry:, 66 g, 6,6 g, 7%
- Błonnik:, 6,2 g, 0,6 g, -
- Białko:, 2,7 g, 0,3 g, 1%
- Sól:, 0,02 g, 0 g, 0%
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawartość polifenoli: 1000 mg/100g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Producent:
Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań