
FRUPP BATON OWOCOWY JABŁKO CELIKO BEZGLUTENOWY 10 g
towar niedostępny

Opis
Baton jabłkowy zawiera aż 7% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 36 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Jabłka to owoce, które zawierają wiele witamin i minerałów, a wśród nich m.in.: witaminy C, E, K, witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna i ryboflawina), potas, polifenole, pektyny.
Składniki: jabłka (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.
Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
- Wartość odżywcza, w 100 g, w 1 porcji (10 g), % RWS* w 1 porcji (10 g)
- Wartość energetyczna:, 1530 kJ / 361 kcal, 153 kJ / 36 kcal, 2%
- Tłuszcz:, 0,2 g, 0 g, 0%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0 g, 0 g, 0%
- Węglowodany:, 85 g, 8,5 g, 3%
- w tym cukry:, 73 g, 7,3 g, 8%
- Błonnik:, 7,1 g, 0,7 g, -
- Białko:, 1,5 g, 0,2 g, 0%
- Sól:, 0,2 g, 0,02 g, 0%
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Producent:
Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań