Producenci

DYNIA ŁUSKANA PESTKI POLSKA TARGROCH 500 G

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pestki dyni łuskane

Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.

Składniki

Pestki dyni łuskane

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Pestki dyni są naturalnym źródłem:

> Magnezu

> Żelaza

> Cynku

Wartość odżywcza produktu w 100 g // w porcji 50 g // %RWS* w 50 g

Wartość energetyczna 2444 kJ / 589 kcal // 1222 kJ / 293 kcal // 15 %

Tłuszcz 45,8 g // 22,9 g // 33 %

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,48 g // 4,24 g // 21 %

Węglowodany 12,7 g //  6,35 g // 2 %

- w tym cukry 11,3 g // 5,65 g // 6 %

Błonnik 5,3 g // 2,65 g // -

Białko 28,9 g // 14,45 g // 29 %

Sól** 0,05 g // 0,025 g // < 1 %

Możliwe naturalne odchylenia.

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

INFORMACJE O ALERGENACH

W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Konfekcjonowanie i dystrybucja: Tar-groch-fil

Masa netto: 1000 g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl