DYNIA ŁUSKANA PESTKI POLSKA TARGROCH 500 G
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Pestki dyni łuskane
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Składniki
Pestki dyni łuskane
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Pestki dyni są naturalnym źródłem:
> Magnezu
> Żelaza
> Cynku
Wartość odżywcza produktu w 100 g // w porcji 50 g // %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 2444 kJ / 589 kcal // 1222 kJ / 293 kcal // 15 %
Tłuszcz 45,8 g // 22,9 g // 33 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,48 g // 4,24 g // 21 %
Węglowodany 12,7 g // 6,35 g // 2 %
- w tym cukry 11,3 g // 5,65 g // 6 %
Błonnik 5,3 g // 2,65 g // -
Białko 28,9 g // 14,45 g // 29 %
Sól** 0,05 g // 0,025 g // < 1 %
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Konfekcjonowanie i dystrybucja: Tar-groch-fil
Masa netto: 1000 g